Aanbouw-247-logo

Prefab aanbouw kosten

Een prefab aanbouw is een ideale oplossing als u snel meer vierkante meters wilt toevoegen aan uw woning, zonder een grote verbouwing. De perfecte oplossing als u droomt van een grote bijkeuken, een kantoor aan huis of een extra slaapkamer. Benieuwd welk prijskaartje daaraan hangt? Hieronder geven we een overzicht van de kosten van een prefab aanbouw.

Ga snel naar

Wat is een prefab aanbouw?

De naam zegt het eigenlijk al. Een prefab aanbouw wordt vooraf in een fabriek gemaakt en hoeft op locatie alleen nog maar in elkaar te worden gezet.

Prefab aanbouw

Voordelen prefab aanbouw

Nadelen prefab aanbouw

Vrijblijvende offerte?

Prefab aanbouw hout

In verreweg de meeste gevallen is een prefab aanbouw gemaakt van hout. Dit is het lichtste materiaal en daardoor prima vooraf te bouwen in de fabriek. Een prefab aanbouw van steen is ook mogelijk, maar brengt vaak wel extra kosten met zich mee.

Prefab aanbouw goedkoop

Omdat een prefab aanbouw vooraf in de fabriek wordt gemaakt, scheelt dat ontzettend veel in de arbeidsuren (en kosten) op locatie. De prefab aanbouw hoeft bij u thuis alleen nog in elkaar te worden gezet als een soort bouwpakket. Hierdoor is een prefab aanbouw de goedkoopste optie. 

De gemiddelde prijsopbouw van een aanbouw bestaat namelijk voor zo’n 60% uit materiaalkosten en voor 35% uit arbeidskosten. De overige 5% zijn voorrijkosten. 

Wilt u nóg goedkoper bouwen? Dan kunt u ervoor kiezen om de prefab aanbouw casco te laten opleveren. Dat betekent dat de aanbouw wind- en waterdicht is, maar dat u de hele afwerking zelf zult moeten afronden. Een prima oplossing voor de fanatieke doe-het-zelver. Een casco aanbouw is al snel 30% goedkoper!

Prefab aanbouw kosten

De standaard aanbouw in Nederland is 5 x 3 meter. Uiteraard kunt u zelf kiezen voor een aanbouw op maat in een andere afmeting.

Voor een prefab aanbouw van 5 x 3 meter betaalt u gemiddeld:

Standaard model€ 16.500 – € 20.500
Klassiek of modern model€ 17.500 – € 23.500

Overige afmetingen en de bijbehorende kosten:

Prefab aanbouw 2 x 3 meter€ 13.000 – € 15.500
Prefab aanbouw 3 x 3 meter€ 16.000 – € 18.000
Prefab aanbouw 4 x 3 meter€ 18.500 – € 20.500
 
Aanbouw schuur prijs

Prijsopbouw prefab aanbouw

Zoals u ziet lopen de prijzen nogal uiteen. Dat komt omdat u verschillende opties heeft voor uw prefab aanbouw.

Formaat aanbouw

Allereerst natuurlijk het formaat van uw prefab aanbouw. Hoe groter de aanbouw, hoe meer materiaal er nodig is en dus hoe hoger de prijs. De grootte van uw prefab aanbouw bepaalt tevens of u een vergunning nodig heeft of niet. En ook een vergunning kan aardig in de papieren lopen. 

Wilt u meer weten over een vergunning voor uw aanbouw en hoe u vergunningsvrij kunt bouwen? Wij helpen u verder.

Ramen, deuren en kozijnen

Een prefab aanbouw wordt standaard geleverd met een enkele deur, en ramen met HR++ glas. Wilt u uw aanbouw extra aankleden met een bijvoorbeeld een dakraam, beter glas, mooiere kozijnen of een schuifdeur of pui? Dan komen daar vanzelfsprekend extra kosten bij kijken. Zo kost een schuifpui gemiddeld tussen de € 1150 en € 1550.

Fundering

Een prefab aanbouw wordt geleverd met een standaard fundering. Is het op uw perceel noodzakelijk om heipalen te slaan? Dan komt daar voor iedere heipaal al snel € 700 – € 800 bij. Op de langere termijn is dit uiteraard een essentiële optie om verzakkingen te voorkomen.

Aankleding van de prefab aanbouw

De goedkoopste optie is de aanbouw casco te laten leveren. Dat betekent dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe netter u de aanbouw opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje. 

Voor stucwerk betaalt u gemiddeld € 950 – € 1250. Voor het aanleggen van elektra zo’n € 500 en het aansluiten van een radiator kost zo’n € 1150 – € 1300.

Prefab aanbouw door Aanbouw 24/7

Al decennialang bouwen wij prefab aanbouwen voor de meest uiteenlopende woningen. Kwaliteit staat bij ons voorop, net als transparantie. Wij houden niet van onverwachte verrassingen en zullen u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een scherp prijsaanbod.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Overweegt u om uw prefab aanbouw te laten bouwen door Aanbouw 24/7? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.