Aanbouw-247-logo

Goedkope aanbouw

Wilt u graag meer ruimte in uw woning, maar geen verhuizing? Dan is een aanbouw de perfecte oplossing. Er komen flink wat m2 bij en de waarde van uw woning stijgt. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. Wilt u niet teveel betalen voor uw aanbouw? Hieronder laten we u graag zien hoe u de nieuwe aanbouw een stuk goedkoper kunt realiseren!

Ga snel naar

Prefab aanbouw goedkoop

Bij een aanbouw heeft u grofweg twee keuzes. Kiest u voor een op maat gemaakte aanbouw of een prefab aanbouw? 

Een prefab aanbouw is veel goedkoper dan een op maat gemaakte aanbouw. De naam zegt het eigenlijk al: een prefab aanbouw wordt vooraf in de fabriek gebouwd. Bij u thuis op locatie hoeft de aanbouw alleen nog maar als een bouwpakket in elkaar worden gezet. Zoals u zich vast kunt voorstellen scheelt dat ontzettend veel in arbeidsuren. En dus ook in de kosten. 

Bij deze goedkopere aanbouw heeft u wel minder flexibiliteit en zeggenschap in het ontwerp. U kiest namelijk een standaard model uit een catalogus. Aan de andere kant geldt: fabrieken hebben tegenwoordig een zeer ruim aanbod in prefab modellen. Hierdoor is er altijd wel een goedkope aanbouw die prima bij uw woning past.

Goedkope aanbouw

Casco aanbouw

Wilt u graag een goedkope aanbouw? En bent u zelf een beetje handig? Dan scheelt het veel geld als u de aanbouw casco laat opleveren. Dat betekent dat de aanbouw wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat verder alles nog gedaan moet worden. Denk aan het leggen van de vloer, het stucwerk, de elektra, verwarming, afwerking etc. 

Dit biedt voor de fanatieke doe-het-zelver alle mogelijkheden om de aanbouw helemaal naar eigen smaak in te richten en af te werken. Bovendien is een casco aanbouw al snel zo’n 30% goedkoper dan een kant-en-klare aanbouw.

Aanbouw zonder vergunning

Een ander kostenplaatje waar u flink op kunt besparen is de vergunning. Het aanvragen van een vergunning voor uw nieuwe aanbouw kost namelijk niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. 

Een aanbouw aan de achterkant van uw woning kunt u in de meeste gevallen vergunning vrij bouwen. Vraag bij uw gemeente na wat de exacte regels zijn voor het bouwen van een aanbouw en let hierbij ook op de maximale afmetingen voor vergunning vrij bouwen. Het scheelt u aardig wat geld.

Vrijblijvende offerte?

Goedkope aanbouw

Wilt u graag een goedkope aanbouw? Dat wil niet zeggen dat u aan kwaliteit hoeft in te leveren. U kunt al aardig wat kosten besparen op de aankleding en details van de aanbouw. Logischerwijs geldt: hoe meer extra’s u wilt, hoe duurder de aanbouw wordt. 

U kunt bewuste keuzes maken over de afwerking van de aanbouw, de kozijnen en deuren, het soort glas, wel of geen vloerverwarming etc.

Besparen op materiaalkosten

Laat u een aanbouw op maat maken? Ook dan kunt u besparen op de kosten! Een handige tip voor een goedkope aanbouw is namelijk: koop zelf alvast zoveel mogelijk bouwmaterialen. 

Veel materialen kunt u zelf prima bij elkaar verzamelen door goed op de aanbiedingen van bouwmarkten te letten. Dit is altijd goedkoper dan bouwmaterialen aanschaffen via de aannemer.

Prefab dakopbouw

Serre als aanbouw

Wilt u graag meer ruimte in uw woning, maar niet teveel betalen? Overweeg dan ook eens een serre als aanbouw. Een serre is namelijk stukken goedkoper dan een reguliere aanbouw en al verkrijgbaar vanaf € 6.750,-.

Kosten aanbouw

Het loont om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bouwbedrijven en aannemers. Zo kunt u de kosten vergelijken en de keuze maken voor een zo goedkoop mogelijke aanbouw.
Tip: kijk niet alléén naar de getallen onderaan de streep. Veel aannemers en bouwbedrijven bieden ook andere soorten garanties en levertijden. Kijk dus altijd naar het totaalplaatje en maak een keuze die bij uw situatie past. 

Wilt u meer inzicht in de kosten voor een aanbouw? Wij helpen u verder!

Offerte goedkope aanbouw

Bij Aanbouw 24/7 bouwen we al decennialang aanbouwen voor de meest uiteenlopende woningen. En altijd tegen een scherpe prijs en uitstekende voorwaarden. Benieuwd welke prijs wij u kunnen bieden? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.