Aanbouw-247-logo

Aanbouw huis

In de huidige woningmarkt kiezen steeds meer mensen voor een aanbouw aan hun huis. Met een aanbouw creëer je namelijk extra woonoppervlak, zonder een al te grote verbouwing of verhuizing. Dé ideale oplossing dus voor een grotere keuken, een kantoor aan huis of een extra slaapkamer op de begane grond. Wilt u alles weten over een aanbouw aan uw huis? Lees dan vooral even verder.

Ga snel naar

Wat is een aanbouw?

Een aanbouw is een ruimte die gebouwd aan uw huis. Deze aanbouw kunt u vanuit de woning (en vaak ook vanuit de tuin) betreden. Hierdoor wordt de leefruimte en uw wooncomfort aanzienlijk vergroot.

Wist u dat een aanbouw een goede investering is? Het verhoogt namelijk de waarde van uw woning!

Verschil tussen aanbouw en uitbouw

De termen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is er een aanzienlijk verschil.

Aanbouw huis

Waar wordt een aanbouw voor gebruikt

Een schuur aanbouw wordt meestal gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap, tuinstoelen, fietsen of andere tuinbenodigdheden.

Vrijblijvende offerte?

Soorten aanbouw huis

Als het om uw nieuwe aanbouw gaat, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit verschillende formaten, materialen en afwerkingen. In de basis is er echter een belangrijke keuze te maken, die voor een groot deel de prijs van uw nieuwe aanbouw bepaalt.

Kiest u voor een op maat gemaakte aanbouw of een prefab aanbouw aan uw huis?

Op maat gemaakte aanbouw

Een op maat gemaakte aanbouw aan uw huis is de duurdere optie. Een aannemer of architect gaat met u rond de tafel om uw ideale aanbouw samen te stellen. De aanbouw wordt helemaal op maat voor uw woning gemaakt. Bij deze optie heeft u dus alle keuzevrijheid.

Prefab aanbouw

Als u een prachtige aanbouw wilt, maar toch flink op de kosten wilt besparen kunt u kiezen voor een prefab aanbouw aan uw huis. 

Een prefab aanbouw kiest u uit een catalogus. Dit is dus een standaard model aanbouw. Gelukkig bieden fabrikanten tegenwoordig zoveel keuze dat u eigenlijk altijd een perfecte aanbouw kunt vinden die bij uw woning past. 

De prefab aanbouw wordt vervolgens in de fabriek gemaakt en hoeft bij u op locatie alleen in elkaar te worden gezet. Zoals u zich kunt voorstellen bespaart u hiermee flink op de arbeidsuren. Lees meer over een prefab aanbouw.

Casco aanbouw huis

Bent u handig? En wilt u flink besparen op de kosten? Dan is het een optie om uw aanbouw casco te laten opleveren. Dat betekent dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe vollediger u de aanbouw aan uw huis opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje.

Vergunning aanbouw huis

Wat veel mensen tegenhoudt aan een nieuwe aanbouw is het aanvragen van een vergunning. Gelukkig zijn de eisen voor vergunningsvrij bouwen de laatste jaren versoepeld. Waar u eerst maar 2,5 meter vergunningsvrij mocht uitbouwen, is dat inmiddels uitgebreid naar 4 meter! 

Wij leggen u graag in begrijpelijke taal uit hoe u vergunningsvrij kunt bouwen.

Kosten aanbouw huis

Wilt u weten wat uw nieuwe aanbouw gaat kosten? Heel begrijpelijk. Daarom leest u hier alles over de kosten van een aanbouw aan uw huis.

Aanbouw door Aanbouw 247

Aanbouw huis door Aanbouw 24/7

Bij Aanbouw 24/7 bouwen we al ruim 25 jaar aanbouwen aan de meest uiteenlopende type woningen. Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop, net als transparantie. Wij houden niet van onverwachte verrassingen en zullen u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een zeer scherp prijsaanbod.

Offerte aanvragen aanbouw huis

Overweegt u om uw aanbouw te laten bouwen door Aanbouw 24/7? Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.