Aanbouw-247-logo

Aanbouw schuur prijs

De aanbouw van een schuur of garage is een perfecte oplossing als u meer ruimte wilt voor uw tuingereedschap, auto of hobby. Of wat dacht u van een kantoorruimte aan huis? Als het gaat om het aanbouwen van een schuur zijn er vele mogelijkheden. Hieronder leggen we u uit welke opties er zoal zijn en wat de aanbouw van een schuur kost.

Ga snel naar

Voordelen aanbouw schuur

Een schuur of garage aanbouwen levert direct extra m2 op aan uw woning en in de tuin. Ideaal als u graag een garage wilt voor uw auto, motor of fietsen. Of een opbergplek voor uw tuinmeubilair of – gereedschap. Misschien wilt u graag een kantoorruimte aan huis. Met een aangebouwde schuur zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Het aanbouwen van een schuur is bovendien waarde verhogend voor uw woning!

Aanbouw schuur prijs

Aanbouw schuur prijs

Een garage of schuur aanbouwen is een behoorlijk groot project. Niet zo vreemd dus dat u wilt weten welk prijskaartje daaraan hangt.

De exacte prijs van uw nieuwe aanbouw is afhankelijk van vele factoren. Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat het aanbouwen van een schuur tussen de € 10.000 en € 17.500 kost. De vierkante meter prijs voor een schuur of garage bedraagt zo’n € 900.

Optie 1: De afmeting

Het zal u niet verbazen dat een groot deel van het kostenplaatje wordt bepaald door de afmetingen van uw nieuwe schuur. Zo kost een houten aanbouw van 10 m2 gemiddeld € 10.500. Een stenen schuur van 15 m2 kost gemiddeld € 18.500. En wilt u een grote garage van 45 m2 voor 2 auto’s? dan kunt u rekenen op een prijskaartje van € 30.500.

Optie 2: Het materiaal

Welk materiaal u wilt gebruiken voor uw nieuwe schuur is vooral afhankelijk van smaak, maar ook van functie. Een houten schuur is erg sfeervol en landelijk en wordt vaak gebruikt als tuinhuis of werkplek. Terwijl een stenen schuur juist strak en modern oogt en meestal wordt gebruikt als garage.

Optie 3: Ramen, deuren en kozijnen

Een schuur aanbouw wordt standaard geleverd met een enkele deur en eventuele ramen met HR++ glas. Wilt u graag een schuifpui of openslaande deuren? Dikker glas, of mooiere kozijnen? Dan komen daar extra kosten bij. Zo kost een schuifpui tussen de € 1150 en € 1550 en een elektrische garagedeur zo’n € 300 – € 400.

Optie 4: Fundering van uw aanbouw

Een aanbouw wordt geleverd met een standaard fundering. Is het op uw perceel noodzakelijk om heipalen te slaan? Dan komt daar voor iedere heipaal gemiddeld € 700 – € 800 bij. U wilt immers voorkomen dat de schuur in de loop der jaren verzakt.

Optie 5: Aankleding

Wilt u flink besparen op de kosten? En bent u een fanatieke doe-het-zelver? Dan is het een slimme optie om uw aanbouw casco te laten opleveren. 

Een casco aanbouw wil zeggen dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe vollediger u de aanbouw opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje. 

Voor stucwerk betaalt u gemiddeld € 950 – € 1250. Voor het aanleggen van elektra zo’n € 500 en het aansluiten van een radiator kost zo’n € 1150 – € 1300. Als u zelf handig bent, kunt u hier dus flink op besparen.

Optie 6: Isolatie

Wilt u uw nieuwe schuur aanbouw niet alleen gebruiken als opbergplek of garage, maar er ook in werken? Dan is isolatie geen overbodige luxe. Een goede isolatie houdt de warmte binnen en zorgt voor een besparing op de stookkosten. 

Een spouwmuurisolatie kost gemiddeld € 25 per m2 en een dakisolatie tussen de € 50 en € 85 per m2, afhankelijk van het type dak.

Vrijblijvende offerte?

Schuur aanbouw door Aanbouw 24/7

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor het bouwen van uw nieuwe schuur aanbouw? Bij Aanbouw 24/7 bouwen we al bijna 25 jaar aanbouwen voor de meest uiteenlopende woningen. 

Vakmanschap staat bij ons voorop, net als transparantie in ons werkproces en de prijzen. Wij houden u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een zeer scherp prijsaanbod.

Offerte schuur aanbouw

Overweegt u om uw schuur aanbouw te laten bouwen door Aanbouw 24/7? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.