Aanbouw-247-logo

Houten aanbouw kosten

Een houten aanbouw is een aantrekkelijke optie als u extra ruimte wilt creëren aan uw woning. Een houten aanbouw biedt extra vierkante meters én is waarde verhogend voor uw woning. Met een aanbouw is verhuizen vaak overbodig, iets wat in de huidige huizenmarkt prettig is. Hieronder laten we u graag zien wat de voordelen zijn van een houten aanbouw en wat een houten aanbouw kost.

Ga snel naar

Waarom een houten aanbouw?

Een houten aanbouw is een slimme optie als u meer ruimte wilt voor een voordelige prijs. Een houten aanbouw is namelijk relatief goedkoop en in ieder geval altijd goedkoper dan een stenen aanbouw.

Als u kiest voor een aanbouw van hardhout, heeft u bovendien nagenoeg geen onderhoud aan uw aanbouw. Tot slot geeft een houten aanbouw dat extra stukje landelijk karakter aan uw woning.

Aanbouw vergunning

Houten aanbouw landelijk

Houdt u van een landelijke stijl? Dan is een houten aanbouw uiteraard een uitstekende keuze. Met dit materiaal kunt u immers alle kanten op en het geeft die warme look die uniek is voor hout. De afwerking doet enorm veel voor het aanzicht van uw woning!

Houten aanbouw modern

Wie denkt dat een houten aanbouw uitsluitend geschikt is voor een landelijke stijl, heeft het mis. Want ook een moderne woonstijl kan prima gecreëerd worden met een houten aanbouw. Vraag uw architect of aannemer altijd naar de mogelijkheden en verschillende bouwstijlen.

Vrijblijvende offerte?

Prefab aanbouw hout

Een prefab aanbouw is vele malen goedkoper dan een op maat gemaakte aanbouw. Bij een prefab aanbouw kiest u een model uit de catalogus. Uw nieuwe aanbouw wordt vervolgens gemaakt in de fabriek en hoeft op locatie alleen nog maar in elkaar te worden gezet en te worden gemonteerd. Zoals u zich kunt voorstellen scheelt dit ontzettend veel arbeidsuren (en dus kosten). Het nadeel is dan weer dat u met een prefab model minder inspraak hebt in de details en afwerking. 

Een prefab aanbouw is vaak gemaakt van hout. Simpelweg omdat dit eenvoudiger prefab te maken is dan een stenen aanbouw. Hout is bovendien een zo goed als onderhoudsvrij materiaal (mist u kiest voor hardhout) en gaat dus decennialang mee.

Houten aanbouw kosten

Het spreekt voor zich dat u een houten aanbouw zo duur kunt maken als u zelf wilt. Voor een groot deel worden de kosten namelijk bepaald door de afmeting van uw aanbouw en de afwerking. 

Wel is een houten aanbouw altijd goedkoper dan een stenen aanbouw. De fundering en constructie zijn immers veel lichter. Ook is een houten aanbouw makkelijker te plaatsen voor een aannemer dan een aanbouw van een ander materiaal. Daarnaast is hout een eenvoudig te bewerken materiaal. 

Even ter vergelijking:
Voor een traditionele stenen aanbouw betaalt u gemiddeld € 2650 – € 2850 per m2. Een houten aanbouw is al snel 20 tot 30% goedkoper.

In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor een houten aanbouw:

Type houten aanbouwGemiddelde kosten
PrefabOp maat
Standaard stijl€ 16.500 – € 20.000€ 19.250 – € 24.000
Klassiek of modern€ 18.500 – € 21.500€ 20.750 – € 26.000
Goedkope aanbouw

Prijsopbouw houten aanbouw

Formaat houten aanbouw

Het formaat van de aanbouw bepaalt voor een groot deel de prijs. Het standaard formaat van een aanbouw in Nederland is 5 x 3 meter. Maar het kan natuurlijk heel goed dat u graag een grotere (of juist kleinere) aanbouw wilt. Het loont om verschillende offertes op te vragen bij diverse aannemers. 

Daarnaast geldt: hoe groter de aanbouw, hoe groter de kans dat u een vergunning moet aanvragen. Aangezien een vergunning geld kost, kunt u dit zeker meenemen in uw afweging voor het formaat van uw aanbouw. Hier leest u alles over vergunningsvrij bouwen.

Ramen, deuren en kozijnen

Een houten aanbouw wordt standaard geleverd met een enkele deur en ramen met HR++ glas. Wilt u graag een schuifpui of openslaande deuren? Dikker glas, of mooiere kozijnen? Dan komen daar extra kosten bij kijken. Zo kost een schuifpui gemiddeld tussen de € 1150 en € 1550.

Fundering van uw houten aanbouw

Een aanbouw wordt geleverd met een standaard fundering. Nu is dat voor een houten aanbouw vaak voldoende, aangezien hout een relatief licht materiaal is. Is het op uw perceel toch noodzakelijk om heipalen te slaan? Dan komt daar voor iedere heipaal gemiddeld € 700 – € 800 bij.

Aankleding

Wilt u flink besparen op de kosten? En bent u zelf handig? Dan is het een optie om uw aanbouw casco te laten opleveren. Dat betekent dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe vollediger u de aanbouw opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje. 

Voor stucwerk betaalt u gemiddeld € 950 – € 1250. Voor het aanleggen van elektra zo’n € 500 en het aansluiten van een radiator kost zo’n € 1150 – € 1300.

Houten aanbouw door Aanbouw 24/7

Al decennialang bouwen wij houten aanbouwen voor de meest uiteenlopende woningen. Kwaliteit staat bij ons voorop, net als transparantie. Wij houden niet van onverwachte verrassingen en zullen u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een scherp prijsaanbod.

Offerte houten aanbouw

Overweegt u om uw houten aanbouw te laten bouwen door Aanbouw 24/7? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.