Aanbouw-247-logo

Aanbouw maken

Droomt u van wat extra m2 aan uw woning, maar ziet u verhuizen niet zitten? Heel begrijpelijk in de huidige woningmarkt. Een aanbouw is de ideale oplossing. U creëert extra woonoppervlak en – comfort zonder een ingrijpende verbouwing. Een aanbouw is dé manier om eindelijk een grotere keuken, kantoor aan huis of extra slaapkamer op de begane grond te realiseren.

Ga snel naar

Toepassingen aanbouw

Er zijn tal van mogelijkheden als het om een aanbouw gaat. Onderstaande voorbeelden laten zien waar een aanbouw zoals voor gebruikt wordt:

Aanbouw maken

Aanbouw maken of uitbesteden?

Een aanbouw is meer dan vier gemetselde muren met een dak erop. Zo moet er o.a. rekening worden gehouden met de fundering (om verzakking te voorkomen), de weersinvloeden (wind- en waterdicht) en natuurlijk de afwerking.

Om geld te besparen overwegen veel mensen om zelf hun aanbouw te bouwen. Toch raden wij u met klem aan om dit uit te besteden aan een professional. Zo bent u ervan verzekerd dat de verbouwing vanaf het eerste moment professioneel gebeurt, wat problemen in de toekomst voorkomt.

Bovendien hebben aannemers jarenlange ervaring en kan de verbouwing daardoor snel voltooid worden. Zo zit u minder lang in de rommel én heeft u minder lang overlast. 

Tot slot biedt een goede aannemer jarenlange garantie op uw nieuwe aanbouw. Het kost dan wel iets meer, maar het biedt u ook zekerheid.

Vrijblijvende offerte?

Geld besparen op de aanbouw

Ook als u het bouwen van uw aanbouw uitbesteedt zijn er tal van mogelijkheden om flink geld te besparen. De twee grootste besparingstips vindt u hieronder:

Casco oplevering

Bent u een ervaren klusser? Dan kunt u flink op de kosten van uw nieuwe aanbouw besparen! U kunt er namelijk voor kiezen om deze casco te laten opleveren. Dat betekent dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe vollediger u de aanbouw aan uw huis opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje.

Prefab aanbouw

Om kosten te besparen kunt u ook kiezen voor een prefab aanbouw. Een prefab aanbouw kiest u uit een catalogus. Dit is dus een standaard model aanbouw waarbij u minder keuzevrijheid heeft in de afwerking. Gelukkig bieden fabrikanten tegenwoordig zoveel keuze dat u eigenlijk altijd een perfecte aanbouw kunt vinden die bij uw woning past.

De prefab aanbouw wordt vervolgens in de fabriek gemaakt en hoeft bij u op locatie alleen in elkaar te worden gezet. Zoals u zich kunt voorstellen bespaart u hiermee flink op de arbeidsuren. Lees meer over een prefab aanbouw.

Aanbouw maken door Aanbouw 24/7

Bij Aanbouw 24/7 bouwen we al ruim 25 jaar aanbouwen aan de meest uiteenlopende type woningen. Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop, net als transparantie. Wij houden niet van onverwachte verrassingen en zullen u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een zeer scherp prijsaanbod.

Hoe wij een aanbouw maken

Het bouwproces van een aanbouw bestaat uit verschillende fases. Bent u benieuwd hoe wij een aanbouw maken? Hieronder nemen we u graag stap voor stap mee in het bouwproces.

Fase 1: Voorbereidende fase

Voordat wij een aanbouw maken vraagt dat natuurlijk om de nodige voorbereidingen. Allereerst uw eigen voorkeuren. Hoe wilt u dat de aanbouw eruit komt te zien? Welke materialen, kozijnen of dakbedekking kiest u? Wilt u graag een op maat gemaakte aanbouw, of liever een prefab aanbouw?

Daarnaast is het de vraag of u de aanbouw uberhaupt wel mag plaatsen, of zijn er vergunningen nodig? Vergeet ook uw buren niet. Het is netjes om uw bouwplannen te bespreken met uw buren. Ook hebben zij het recht om bezwaar te maken tegen de aanbouw.

Fase 2: Maten opnemen & ontwerpen

Een aanbouw maken begint met de juiste afmetingen. Heeft u geen bijzondere wensen, dan kunnen wij direct de maten opnemen. Wilt u graag een aanbouw op maat, dan kunt u beter een architect inschakelen. De architect zal in dat geval de aanbouw op maat ontwerpen.

Fase 3: Offertes

Bij een groot bouwproject zoals een aanbouw is het slim om meerdere offertes op te vragen. Vaak bieden bedrijven uiteenlopende prijzen aan voor dezelfde aanbouw.

Let overigens niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar bijvoorbeeld de garantie of levertijd die de aanbieders hanteren. Hierin kunnen grote verschillen zitten! De goedkoopste optie is niet altijd de beste.

Fase 4: Vergunningen regelen

Of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw aanbouw, is geheel afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Over het algemeen geldt: grenst de aanbouw aan een openbare weg of openbaar water, dan is meestal een vergunning nodig. Ook de grootte van de aanbouw telt hierin mee. Controleer dus altijd voordat u een aannemer inhuurt welke vergunningen er nodig zijn.

Tip: begin op tijd met het regelen van vergunningen. Vergunningaanvragen kunnen tot wel 3 maanden duren. Bij Aanbouw 24/7 kunnen we u helpen bij het regelen van de juiste vergunningen voor uw aanbouw.

Fase 5: Aanbouw financieren

Een aanbouw maken is niet goedkoop. Belangrijk dus dat u vooraf nadenkt over de financiering. Wellicht kunt u het betalen met eigen geld, maar soms is een (aanvullende) hypotheek nodig. Afhankelijk van uw situatie kunt u misschien zelfs geld opnemen uit uw huidige hypotheek. Als dat niet zo is, kunt u uw hypotheek wellicht verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Vraag in dat geval uw hypotheekadviseur om advies.

Benieuwd wat een aanbouw kost? Dat leest u hier.

Fase 6: Contracten opstellen met de aannemer

Wanneer u alle praktische zaken (zoals vergunningen en de financiering) rond heeft, kunnen de contracten opgesteld worden. Dit doet u met uw aannemer en/of architect. In deze contracten legt u afspraken vast over de kosten voor de aanbouw, maar ook de oplevertermijn en garantie.

Fase 7: Bouwplanning voor de aanbouw

Waar een prefab aanbouw vaak al binnen een week staat, heeft een aanbouw op maat meer tijd nodig. Het is belangrijk om in dat geval een bouwplanning af te stemmen met de aannemer en architect. Zo weet u precies welke bouwplannen wanneer gepland staan.

Fase 8: Aanbouw maken

De bouw van uw aanbouw kan beginnen! Afhankelijk van de gekozen aanbouw en eventuele extra opties kan dit proces een week tot enkele weken duren.

Fase 9: Aanbouw opleveren

Wanneer de aanbouw af is, loopt u deze volledig na met de aannemer. Controleer altijd goed of alle opdrachten uit het contract en de offerte zijn uitgevoerd. Bent u tevreden? Dan kunt u volop gaan genieten van de extra woonruimte!

Kosten aanbouw

Niet geheel onbelangrijk: het prijskaartje. Hoewel de exacte kosten voor uw nieuwe aanbouw altijd maatwerk zijn, vindt u hier handige overzichten van de gemiddelde kosten voor een aanbouw.

Offerte aanvragen aanbouw

Overweegt u om uw aanbouw te laten maken door Aanbouw 24/7? Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.