Aanbouw-247-logo

Aanbouw keuken kosten

Droomt u van een grotere keuken met kookeiland? Of een XXL eettafel waar u avondenlang gezellig kunt dineren met vrienden en familie? Een te kleine keuken kan flink roet in het eten gooien. Maar wist u dat u deze droom tóch kunt verwezenlijken zonder een al te grote verbouwing? Een keuken aanbouw is dé oplossing!

Ga snel naar

Bijkeuken aanbouw

Veel mensen dromen van een grotere keuken, maar vaak lijkt dat onbereikbaar. Het eerste waar men aan denkt is verhuizen naar een grotere woning. Zonde (vooral in de huidige woningmarkt) want een grotere keuken kunt u wellicht gewoon in uw huidige woning realiseren. Namelijk met een keuken aanbouw! Deze aangebouwde bijkeuken biedt voldoende plaats voor een grotere leefkeuken!

Kleine aanbouw keuken

Wilt u niet teveel ruimte van de tuin inleveren? Dan is een kleine aanbouw voor uw keuken vaak al voldoende. Het zal u verbazen hoeveel ruimte een paar m2 extra oplevert! Bovendien geldt natuurlijk: hoe kleiner de aanbouw, hoe lager de kosten. Ook heeft u voor een kleine aanbouw vaak geen vergunning nodig. 

Wilt u een grote keuken aanbouw, maar toch niet teveel tuinruimte inleveren? Dan loont het om een brede aanbouw te realiseren, zodat zoveel mogelijk ruimte in de diepte van uw tuin behouden blijft. Bovendien is bouwen in de breedte doorgaans goedkoper dan aanbouwen in de diepte. Het scheelt al snel € 250 per halve meter.

Vergunning aanbouw

Keuken aanbouw kosten

Om u meer inzicht te geven in de kosten van een keuken aanbouw, sommen we de prijzen hieronder overzichtelijk voor u op. Onderstaande prijzen zijn richtprijzen en geheel afhankelijk van uw precieze wensen.

Formaat keuken aanbouwGemiddelde prijs (incl. arbeid en btw)
2.5 x 2.5 meter€ 9.750 – € 14.750
3 x 2.5 meter€ 14.750 – € 19.500
3 x 4 meter€ 19.500 – € 24.750

Vrijblijvende offerte?

Prijsopbouw keuken aanbouw

Ramen en deur

Standaard wordt een keuken aanbouw geleverd met een enkele deur en ramen met HR++ glas. Wilt u graag een schuifpui of openslaande deuren naar de tuin? Dikker glas, of mooiere kozijnen? Dan komen daar vanzelfsprekend extra kosten bij kijken. Voor een schuifpui betaalt u gemiddeld tussen de € 1150 en € 1550.

Fundering van uw keuken aanbouw

Het laatste wat u wilt is dat uw nieuwe keuken aanbouw verzakt in de loop der jaren. Een goede fundering is dan ook essentieel. Een keuken aanbouw wordt geleverd met een standaard fundering. Is het op uw perceel noodzakelijk om heipalen te slaan? Dan komt daar een meerprijs bij van gemiddeld € 700 – € 800 per heipaal.

Een nieuwe keuken

Wilt u graag een nieuwe, grotere keuken in uw keuken aanbouw? Onderstaande tabel laat overzichtelijk zien welke kosten komen kijken bij een nieuwe keuken.

DienstGemiddelde kosten (incl. btw)
Aanschaf keuken€ 5.000 – € 20.000
Demonteren oude keuken€ 200 – € 1.000
Plaatsen nieuwe keuken€ 450 – € 1.000
Leidingwerk verleggen€ 500 – € 750
Meterkast uitbreiden€ 250 – € 600
Keuken stucen€ 10 – € 30 per m2
Keuken verven€ 10 – € 15 per m2

Besparen op uw keuken aanbouw

Tip 1: Wilt u flink besparen op de kosten? En bent u zelf handig? Dan is het een optie om uw aanbouw casco te laten opleveren. Dat betekent dat deze 100% wind- en waterdicht wordt opgeleverd, maar dat u de afwerking zelf zult moeten doen. Hoe vollediger u de aanbouw opgeleverd wilt hebben, hoe hoger het prijskaartje. 

Met een casco aanbouw bespaart u zowel op materiaalkosten als op arbeidsuren. 

Voor stucwerk betaalt u namelijk gemiddeld € 950 – € 1250. Voor het aanleggen van elektra zo’n € 500 en het aansluiten van een radiator kost zo’n € 1150 – € 1300.

Tip 2: Een andere manier om te besparen op de kosten is door te kiezen voor een prefab keuken aanbouw. 

Een prefab aanbouw kiest u uit een catalogus en wordt in de fabriek voor u gemaakt. Op locatie hoeft deze alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Zoals u zult begrijpen scheelt dit ontzettend veel arbeidsuren ten opzichte van een op maat gemaakte keuken aanbouw.

Keuken aanbouw door Aanbouw 24/7

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor het bouwen van uw keuken aanbouw? Al decennialang bouwen wij aanbouwen aan de meest uiteenlopende woningen. 

Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop, net als transparantie. Wij houden niet van onverwachte verrassingen en zullen u vooraf en tijdens het bouwproces altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook kunt u bij ons rekenen op een zeer scherp prijsaanbod.

Offerte keuken aanbouw

Overweegt u om uw keuken aanbouw te laten bouwen door Aanbouw 24/7? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.